Published On: mai 12, 20231040 words5,2 min read

Dacă sunteți religioși, botezul copilului poate fi un ritual foarte important pentru familia voastră. Această taină vă va ajuta să vă simțiți mai conectați cu copilul și veți respecta tradițiile religioase, ceea ce va stabili calea copilului din punct de vedere spiritual.

Cu toate acestea, deoarece copilul dumneavoastră este prea mic pentru a știi ce se întâmplă, experiența poate fi înfricoșătoare pentru el sau ea.

În următoarele rânduri vom prezenta căteva sfaturi care pot ajuta ca botezul copilului să fie relaxant pentru toți cei implicați.

Stabiliți câte persoane veți invita

Cât de confortabil se simte bebelușul tău în preajma multor oameni?

Dacă copilul devine agitat când prea mulți oameni se află în jurul său, ia în considerare un botez al copilului la care să inviți doar familia apropiată și nașii.

De asemenea, este important să discuți cu preotul despre tipurile de servicii pe care le oferă. Unele biserici fac doar botezuri publice. Altele însă, pot fi în măsură să vă ofere o ceremonie privată, mult mai intimă, dacă preferați asta.

Planificați botezul în funcție de programul de somn al bebelușului

Majoritatea bebelușilor devin foarte agitați în timpul botezului. Dacă încercați să vă botezați copilul atunci când ar trebui să doarmă, ați putea să aveți parte de un haos total. Dacă puteți, organizați ceremonia la mijlocul sau la sfârșitul dimineții.

În acest fel, fiul sau fiica dvs. a avut parte de o noapte întreagă de somn și poate chiar un pui de somn de dimineață. Mulți părinți consideră că copiii lor sunt mai cooperanți în timpul orelor de dimineață. Dacă bebelușul este mai calm într-un alt moment al zilei, organizați în schimb botezul la acea oră.

Verificați temperatura apei

Exersați acasă cu mai multe temperaturi ale apei. Cu cât copilul dumneavoastră se simte mai confortabil cu apa, cu atât mai mici sunt șansele să plângă. Apa rece produce un șoc și este posibil să provoace plânsete și agitație, dar, de asemenea, nu vreți să fie prea fierbinte, deoarece se poate arde.

De asemenea, este important să stabiliți ce tip de botez va avea loc. Dacă este necesară imersiunea completă, ceremonia trebuie exersată pentru a asigura confortul și siguranța copilului. Indiferent de restul factorilor, imersiunea completă este de obicei o experiență stresantă pentru copii, așa că evitați-o dacă este posibil. Dacă este inevitabilă, așteptați-vă cel puțin la câteva lacrimi.

Îmbrăcați-vă copilul în ceva confortabil

O haină tradițională de botez poate fi strânsă în zona gâtului sau a brațelor pentru unii bebeluși. Îmbrăcați-l în ea în prealabil și păstrați-o timp de o oră sau două pentru a vedea dacă copilul dumneavoastră pare inconfortabil. Dacă da, încercați să găsiți o altă ținută care să nu fie la fel de restrictivă. Dacă bebelușul simte că se poate mișca liber, este mai puțin probabil să apară agitația.

Păstrați-vă calmul

Bebelușul vă poate percepe stările de spirit. Dacă sunteți calmi și încrezători, este mai probabil ca el sau ea să fie calm în timpul botezului. Dacă vă simțiți nervoși sau agitați în timpul ceremoniei, la fel se va simți și copilul dumneavoastră. Nu uitați să respirați adânc de câteva ori și să vă concentrați asupra sarcinii care vă revine. Este firesc să vă faceți griji pentru copilul dumneavoastră, dar botezurile au loc de mii de ani. Fiul sau fiica dvs. va fi bine.

Aduceți ceva care să vă calmeze copilul după botez

Aproape fiecare copil mic se va simți puțin confuz și speriat după un botez, ceea ce înseamnă că acesta este momentul în care este posibil să apară plânsul. Gândește-te la lucruri care să îți calmeze rapid copilul și adu-le cu tine. Acestea ar putea fi oricare dintre următoarele:

  • O gustare specială, dacă este suficient de mare
  • Un animal de pluș sau o jucărie preferată
  • O casetă cu cântece sau sunete liniștitoare
  • O pătură specială sau un alt obiect de calmare

În funcție de religie și de preferințele personale, o ceremonie de botez a bebelușului durează de la câteva minute până la aproximativ o jumătate de oră. Folosiți aceste informații pentru a planifica exact ceea ce are nevoie copilul dumneavoastră în acest timp.

Dacă doriți să organizați o petrecere după aceea, ar trebui să luați în considerare și timpul de călătorie atunci când stabiliți când începeți petrecerea. Nu uitați că cel mic ar putea avea nevoie de odihnă după ceremonie. Chiar dacă per total evenimentul pare complicat, este o bucurie în orice familie.

Cauți aranjamente florale pentru botez?

Descopera lista cu buchete de flori pentru botez

About the Author: Raluca Paraschivescu

Ma ocup de aranjamente florale personalizate de mai bine de 10 ani, aceasta fiind pasiunea mea inca de cand eram copil. Iubesc florile din toate punctele de vedere, imi place sa le asortez si sa le aranjez, dupa care sa le ofer viitoarelor mirese. Am si un mic atelier in Bucuresti in care imi place sa cred ca se intampla lucruri magice. Astfel, daca te numeri printre persoanele care cauta aranjamente florale cu adevarat deosebite, iti stau la dispozitie.

Adauga un comentariu

Alte articole