Published On: decembrie 3, 20221246 words6,2 min read

Felicitări! Ești logodită și momentul planificării nunții cu iubirea vieții tale a sosit! Ne dorim ca totul să fie perfect pentru tine și logodnicul tău, așa că vă venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru planificarea nunții, la care poate încă nu v-ați gândit.

Vorbește cu furnizorii de servicii din timp!

Poate că tocmai te-ai logodit și ai stabilit data nunții la 12-18 luni distanță. Cu siguranță, nu este prea devreme să începi să cauți și să discuți cu furnizorii preferați pentru nuntă! Să aștepți prea mult timp, până la câteva săptămâni înainte de nuntă, este un risc prea mare. Probabil aceștia vor fi deja ocupați cu alte evenimente.

Rezervarea datei în agenda furnizorului presupune plata unui avans care îți asigură data. Poți face oricând modificări și lua deciziile finale după ce ai semnat un contract.

Te sfătuim să întrebi furnizorul de servicii preferat dacă are data disponibilă, indiferent de momentul când îl contactezi. Este posibil ca data ta să se elibereze în urma unei anulări sau poate are o echipă mai mare și trimite pe cineva sa se ocupe de nunta ta.

Cere ajutorul!

Să îți spunem un secret! Pentru a evita să te simți copleșită cere ajutorul! Nu trebuie să îți asumi singură toate sarcinile de planificare a unei nunți.

Îți poți împărți, pentru început, sarcinile cu logodnicul tău. Stabiliți cine se ocupă de găsirea anumitor furnizori, făcând separat muncă de cercetare, consultanță și angajare. De asemenea, poți apela la mame sau cele mai bune prietene. Delegarea va elimina stresul și presiunea unei liste lungi de sarcini și va face procesul de planificare mai plăcut.

Angajează un organizator de nunți!

Dacă te simți copleșit de toate piesele în mișcare ale unei nunți și vrei ca nunta ta să se desfășoare cât mai lin și fără stres posibil, angajează un organizator de nunți. Probabil ai o imagine asupra nunții perfecte, iar o echipă de profesioniști este cheia pentru a aduce această imagine la viață.

De obicei, aceștia vin cu o listă de recomandări de furnizori extraordinari cu care au lucrat și vă vor ajuta, de asemenea, să căutați și să găsiți ceilalți furnizori de care aveți nevoie. Organizatorii de nunți îți pot împărtăși tot felul de trucuri care te vor ajuta să economisești resurse importante.

Ce-ai zice daca ti-am oferi un pachet de flori de nunta la super pret?

Descopera promotiile la aranjamente florale pentru nunta

Informează furnizorii dacă renunți la colaborare!

Furnizorii de nunți petrec mult timp oferind consultații gratuite și redactând propuneri după întâlnirea cu viitorii miri. Le-ar fi de un real ajutor dacă le-ai răspunde propunerilor și i-ai anunța că ai dori să te îndrepți în altă direcție. Este o modalitate simplă și ușoară de a le arăta considerație și de a le mulțumi pentru timpul acordat.

Oferă gesturi de apreciere furnizorilor!

Este plăcut să primești recunoștință pentru munca ta. Arată-le furnizorilor că le apreciezi ajutorul, cu mici gesturi de recunoștință. Iată cum poți face acest lucru:

  1. Etichetează-ți furnizorii atunci când distribui fotografiile de nuntă!
  2. Recomandă-i atunci când prietenii sau alte persoane te întreabă. Poți să îi recomanzi și pe grupurile de Facebook la postările care solicită propuneri.
  3. Oferă-le recenzii! Recenziile ajută foarte mult cuplurile viitoare să se decidă asupra furnizorilor și, implicit, ajută furnizorii să își consolideze imaginea.

Alături de aceste sfaturi, îți mai oferim încă 2 din categoria „Așa nu!”. Iată ce trebuie să eviți!

Nu angaja furnizorii cei mai ieftini!

Fiecare furnizor are un buget cu care lucrează. Ține cont că atunci când alegi un furnizor pentru nuntă, vei obține ceea ce plătești.

Îți recomandăm să nu îl angajați pe cel mai ieftin furnizor din lista de oferte primită. Există persoane, ca în orice domeniu, care îți pot promite multe la un preț mic. Aceștia sunt, de cele mai multe ori, amatori. Nu au experiența necesară care să le permită să prețuiască în mod realist costul serviciilor lor.

Evită astfel de furnizori pentru a nu te confrunta cu neplăceri din cauza lor. Ar putea înceta colaborarea înainte de nuntă, lăsându-vă puși în situația de a găsi un alt furnizor disponibil într-un timp mult mai scurt. Un alt lucru neplăcut cu care te-ai putea confrunta ar fi ca serviciul furnizat să nu fie cel convenit inițial, deoarece vânzătorul nu a stabilit un preț realist pentru costul real al comenzii.

Este în regulă să nu angajezi cel mai scump furnizor dacă nu se încadrează în bugetul tău. Sfatul nostru este să găsești pe cineva profesionist, talentat și cu experiență (ghidându-te după recenzii și imagini reale) și să îi propui să îți creeze un pachet care să se potrivească bugetului tău.

Nu ține neapărat de anumite detalii!

Nu te atașa de anumite detalii, ci fii deschisa la înlocuiri și ai încredere în abilitățile artistice ale furnizorilor!

Uneori lucrurile sunt imprevizibile și nu pot fi controlate de către furnizori, cum ar fi înghețul timpuriu, care poate afecta disponibilitatea anumitor flori pentru evenimente. De asemenea, pot apărea lucruri neprevăzute, cu impact negativ, cum ar fi primirea unei comenzi greșite și imposibilitatea înlocuirii ei în timp util. Un furnizor profesionist știe cum să facă față acestor situații astfel încât să îți ofere cea mai bună variantă spre înlocuire.

Sfaturile noastre îți vor face pregătirea nunții mai ușoară și mai plăcută. Ține cont de acestea și nu lăsa niciun aspect negativ să îți strice cea mai frumoasă zi din viață! Alege-ți din timp furnizorii preferați, acceptă ajutorul celorlați și chiar angajează un organizator de nunți. Fă totul în așa fel încât lucrurile să se desfășoare plăcut, iar ziua nunții nu va avea cum să nu fie pe măsura așteptărilor tale!

About the Author: Raluca Paraschivescu

Ma ocup de aranjamente florale personalizate de mai bine de 10 ani, aceasta fiind pasiunea mea inca de cand eram copil. Iubesc florile din toate punctele de vedere, imi place sa le asortez si sa le aranjez, dupa care sa le ofer viitoarelor mirese. Am si un mic atelier in Bucuresti in care imi place sa cred ca se intampla lucruri magice. Astfel, daca te numeri printre persoanele care cauta aranjamente florale cu adevarat deosebite, iti stau la dispozitie.

Adauga un comentariu

Alte articole